Кметовете на общини в област Бургас подписаха меморандум за сътрудничество в областта на културата

Меморандум за сътрудничество в областта на културата и изкуството, културните и творческите индустрии, опазването на културното наследство бе подписан между областния управител Павел Маринов и кметовете на всички 13 общини в област Бургас, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Подписването на Меморандума е част от инициативите по проект „Платформа за културен обмен (CULTUR-EXP)  в Черноморския басейн“ изпълнявани в рамките на Съвместна оперативна програма „Черноморски басейн 2007-2013“. В него Областна администрация Бургас си партнира с организации от Грузия, Армения, Гърция и Молдова.

Основната цел на проекта е да осигури трансграничен обмен на култура чрез представяне на иновативна, многоезична IT платформа. Tя има за цел да събере на едно място различни изкуства и автори и да подпомогне от една страна потребителя, в търсенето на информация, от друга да послужи като лесен начин за контакт между творците от партниращите си държави. Платформата ще е и място, където любители на изкуствата и творци ще имат възможност да  дискутират, рекламират и организират културни дейности и събития.