Алексиев отправи критика към д-р Цветков, хвали читалищното настоятелство “Просвета”

aleksiev2От 6 млн. лв. задължения през 2011 г. сега Община Поморие дължи още около 750 000 лв., заяви кметът Иван Алексиев по време на традиционната в понеделник открита оперативка.

„Фирмите, които имат да получават, включително и от 2011 г., да не се притесняват, имаме го предвид, продължаваме разплащанията, никой няма да бъде ощетен или забавен умишлено. Искаме да се разплатим с всички, живот и здраве да оставим в края на 2015 г. една стабилна община във финансово отношение”, каза още Алексиев.
Община Поморие е предоставила субсидия в размер на 40 000 лева на „МБАЛ-Поморие”ЕООД гр.Поморие, предназначена  за покриване на задълженията на търговското дружество към  „Фаркол”АД – доставчик на фармацевтични продукти, с цел недопускане прекратяването на доставките на лекарства, респективно-невъзможността за лечение на болни, както и за финансова стабилизация на поморийската болница.

Кметът коментира още, че в последно време много се спекулира с болницата, едва ли не общинското ръководство е абдикирало. Намеренията са МБАЛ Поморие да съществува и доказателството за това са гласуваните от Общинския съвет 40 000 лв. за погасяване на задълженията за лекарства.

„Болницата би трябвало вече да няма задължения към „Фаркол”, там вече ще ни каже главният лекар, но той никога не казва нещо навреме, винаги постфактум, когато болницата е пред заключване. Защо е решил така, ако иска може да обясни, ако иска не, но болницата би трябвало да няма задължения и да си функционира нормално така, че да не се притесняват хората. МБАЛ работи, може да се посещава болницата, личните лекари и т.н. Знам, че има много апетити към болницата и тя да се затвори, защото е на хубаво място с прилежаща площ, но докато ние управляваме общината болницата ще си бъде болница. След това който иска да си прави каквото иска. Ние запазваме болницата и максимално ще помагаме, както полагаме грижи и даваме пари за стабилизиране на болницата. Сега от управителя на болницата ще искам една краткосрочна програма за стабилизиране на болницата, защото дългосрочната програма му я знаем. До тук нищо не се е случило от нея, тъй като се явява на конкурси и беше с някаква програма. Ще искам една краткосрочна програма за това как вижда той стабилизирането на болницата, защото има нещо друго. Предложихме му самостоятелност на болницата с предоставяне на целия сграден фонд с прилежащия му терен и с право на управление така, както предоставихме сградата на читалището на читалищното настоятелство „Просвета” и те се справят прекрасно. Същото предложихме на главния лекар, но той категорично отказа, защото е по-лесно някой да тегли каруцата. След като е избран за управител трябва да си носи отговорността, а не да се крие зад гърба на някой друг и после да казва, че кметът не свършил това и това. Той нищо не е свършил, стигнало се до това положение и кметът му е виновен”, каза Алексиев.

Градоначалникът съобщи, че през април месец ще стартира порект по фонд „Козлодуй”. Ще бъде сменена отоплителната инсталация и котела, ще бъдат санирани онези части от сградата, които не са, ще бъде направена излоция и на покрива.

13 Отзиви

  1. Нападението не винаги е добро решение като защитна позиция. Нещо сбъркано има в становището на общината. Д-р Цветомир Цветко е великолепен доктор хирург, уважаван от цялата гилдия в страната. Нещо не го виждаме да мете входа или да товари въглища за парното. Общината е собственик на болницата и е НЕЙНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ФУНКЦИОНИРА БОЛНИЦАТА.

  2. маргото

    Цветков-некадърник от всякъде!

  3. do Bani4aria

    Kmete ne laji za zadaljeniata , vsi4ki znaiat za kredita ot 5 000 000 lv. Nego koi 6te go pla6ta-ti li.

  4. Много е лесно да се управлява когато заемаш – поста Кмет.

  5. Марияна

    Може ли г-н Кмета да отговори какво правят служители от озеленяването и г-н ходжев в двора на неговата къща на 04.02.2014г., и дали той плаща оправянето и почистването на двора му или всички тези лични услуги излизат от нашия джоб. Същото се отнася и до г-н Дечо Стайков.При него част от работниците на озеленяването са в с. Страцин където оправят терена около винарната му.

    • Доколкото сме информирани Дечо Моториста има изнесен офис приемна в сладкарница "Захаро" зад Общината. Начална цена за уреждане на среща 250 евро, решението е 10% върху усвоените средства.

      • do ob6tinarite

        10 за него и 10 за кмета

        • всичко се вижда

          Секретарят на общината също беше на "служебен обяд"в Токалиев с едни брокери от фирма за недвижими имоти.

          • Taq mishka utrepana! I toi da lapne neshto pri segashniq, 6totot stariq go narita. selski tarikat

          • 4engeto mrasnik-Toni Mitev e edin DONOSNIK iGAZOLIZA4

  6. Проблемите на нашата болница няма да се решат с 40 000 лв. Трябва повече загриженост от страна на общината, а не критики.

  7. лъже като циганин

    Кой лъже като циганин я да видим?Заема го върна ли Алексиев?Или ти е на сметката а общината и жителите и да го връщат през 2015?

  8. Анонимен

    Нещо няма театрални постановки и кино в Кинотеатър-Поморие от доста месеци?Защо?