Изграждат Търговски център в квартал “Св. Георги”

targovski_centar1

На мястото на бившия „Супермаркет” в кв. Свети Георги, ще започне изграждането на Търговски център, представляващ едноетажна сграда и покрита площ за търговия с плодове и зеленчуци, с осем места за сергии. Предвидено е в новата сграда да бъде разположен фронт-офис на Община Поморие с четири работни места, включително и каса, съощиха от общината.

В Търговския център ще има специализиран магазин (за продажба на хляб, мляко, млечни продукти, пилета, месо, месни продукти и колбаси), два маломерни магазина – за цветя и за парфюмерия и козметика, часовникарско ателие, павилион за периодичен печат и помещения за санитарно обслужване на персонала.

Новата сграда е проектирана с метална носеща конструкция, термоизолационни панели, PVC дограма, разделителни вътрешни стени и ще бъде ситуирана на мястото на старата, така че да се използват съществуващите рампи за зареждане, след необходимата реконструкция. За да се осигури достъпна среда за хора с увреждания, ще бъде изградена рампа към входа на търговския център.

Пред сградата е проектирана лека метална дъгообразна конструкция, която покрива сергиите и част от пешеходната площ пред магазините, осигурявайки защита от атмосферни влияния.

Районът около търговския център ще бъде благоустроен с подмяна на тротоарни настилки, ново улично озеленяване, монтаж на пейки, чешма и осветителни тела, поставяне на указателно табло в близост до входа на фронт-офиса, ремонт на стълбата към ул. „Ангел Кънчев” и монтаж на предпазен парапет.

p2

p3

p1

7 Отзиви

  1. Един от квартала

    Добра идея.. и без това сега съществуващата на нищо не прилича!

  2. Пак нелепо предложение от една грозна барака до сега отиваме към селски пазар отпреди сто години. Справка новия такъв в центъра на града ни.

    А може с оглед нарастналия интерес на туристите към Поморие, общината да предостави терена за хотел, като обещетението да бъде ниво партер.

    Нали създадоха Общински предприятие за туризъм, което няма налична хотелска база-а сега де?
    Видимо този проект е с предизвестен финал за забвение или харчене на общински средства взети от нашия джоб чрез данъците.

    • Пак да намаже някой като манца. Гениално!

  3. атракциите на Поморие

    Още на влизане в града атракциите започват с това чудо на строителството и инженерната мисъл "велоалеята"!По нататък се виждат строежи и бетонната джунгла на рашъните….нали заради тях се настроиха те и сега всичко около тях е в боклуци и отпадъци като след вълна цунами….!Вместо да ходят до Япония ето тук нагледно ще видят какво представлява това.

  4. Кока Коколинова

    Силно казано търговски център – магазин и 8 щанда за зеленчуци. Отново необмислено достатъчно като недоносчето "общински пазари " на К.Николов.
    1, Няма паркинг
    2, Едноетажно
    3. Ограничен асортимент
    4, Малка заетост
    5, Метална конструкция

    Като се изхожда от типа населено място- туристически град- очаквахме по -мащабен проект с цел предоставяне възможността на повече търговци да предлагат стоките си . Да се оформи наистина
    като център, където всеки турист да може открие всичко , което би желал и да му предложим голям избор. Би трябвало да се мисли по – дългосрочно , а не мандатно .
    Желая Ви успех

    • Нещо сте се объркали.К.Николов отдавна не е в Общински пазари.И при Златанов и при Алексиев в общински пазари коли и беси Мозакова.А познайте защо???

  5. Ваньо Баничката

    vajno e da se vzemat komisionite