Нощно ателие за трети път в Поморие с невероятен успех /видео/

За трети път в Поморие се проведе „Нощно ателие на живо“, организирано от поморийски художници. Целта на тази изява бе от една страна да се сподели творческия процес с всеки гост на проявата, а от друга – да се насърчи креативността, спонтаността, индивидуалното изразяване. Идеята на рисуването в съботната вечер е човек да се разтовари след напрегнатата работна седмица и да изпита удоволствие от процеса на създаване на една творба. В залата на бившия “Център Св. Георги”, сега “Здравница Сан Марина” се превърна в творческа работилница, където се използваха различни техники на изобразителното изкуство. За създаването на творческата обстановка допринесе и Жоро – КИС-а, който изложи запазени афиши за кино, сътворени от неговия баща – художникът Димитър Димитров.

По време на нощното ателие Жоро сътвори невероятна маска, с която ще се появи на предстоящия традиционен маскараден празник.

И тази година към художниците професионалисти се присъединиха малки и големи любители на четката, почитатели на приложното изкуство, дърворезбата. Как се справят с предизвикателството на живо надникнаха творци от Бургас и региона, които дадоха много висока оценка на организацията.

 

Видеозапис с по-дълъг и по-къс вариант може да видите тук: