Двама обвинени за рекет

На 25 март 2014 г. Специализирана прокуратура предяви обвинения на две лица, обвинени за изнудване чрез принудително сключване на договор за охрана на заведение в гр. Айтос. С определения на Специализирания наказателен съд от 26 март 2014 г. на обвиняемите З.К.К. и Т.Г.П. са наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

Криминално проявения и осъждан Т.Г.П и съучастникът му З.К.К., също с криминално досие, осъждан и реабилитиран, представяйки се за служители, които действат по поръчка на охранителна фирма „VTA“ ООД, са обвинени по чл. 213а, ал.2, т.5, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК. Със заплахи те опитали да принудят собственика на заведение в гр. Айтос да продължи изтекъл договор за охрана на „VTA“ ООД, вместо да подпише нов договор с друг охранител – фирма „Аватари-СОД“. Двамата заплашвали, че няма да допускат клиенти в заведението, че всяка седмица ще чупят инвентара в него и ще го затворят.

З.К.К. и Т.Г.П. са преведени в следствения арест на Специализираната прокуратура на ул. „Майор Векилски“ 2 в гр. София. При обжалване на мярката за неотклонение, делото в Апелативния специализиран наказателен съд ще се гледа на 3 април 2014 г.