Заловиха автокрадец

На 14.04.т.г. около 15.30 ч. в района пред магазин «Технополис» в бургаския комплекс «Славейков» служители от Второ Районно управление «Полиция» – Бургас спрели за проверка л.а. «Рено Лагуна», с великотърновска регистрация, обявен за общодържавно издирване същия ден от Районно управление «Полиция» – Несебър за престъпление по чл. 206 ал. 1 от НК / обсебване/. Констатирано е, че автомобилът е управляван от 34- годишния М.А. от с. Равда, общ. Несебър, за когото собственикът на «Реното» – 32- годишен мъж от Велико Търново заявил в Районно управление «Полиция» – Несебър, че е извършител на обсебването, осъществено пред ресторант «Сънрайз» в с. Равда за времето от 12.04.т.г. до 14.04.т.г.

Водачът на «Реното» – М.А. е тестван за употреба на наркотични вещества с дрегер, който отчел наличието на амфетамин и метамфетамини. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. М.А. е задържан за срок от 24 ч., след което е приведен в бургаския затвор за изтърпяване на влязла в сила присъда, наложена от Несебърския районен съд за извършен въоръжен грабеж в автобус.

Констатирано е, че от 11.04.т.г. М.А. е с мярка «домашен арест» по влязлата в сила присъда «лишаване от свобода», но същият е нарушил мярката и е извършил обсебването на автомобила, който шофирал след употреба на наркотични вещества. Самоличността на М.А., като извършител на въоръжения грабеж в автобус, спрял на спирка в с. Равда, е установена в резултат на полицейски действия на служители от Районно управление «Полиция» – Несебър. Сигналът за инцидента е получен на 08.04.т.г. около 22.45 ч., когато в спрелия в центъра на с. Равда, до автобусната спирка на ул. «Св.Св. Кирил и Методий» автобус, движещ се към Несебър, се качил мъж с качулка на главата и маска на лицето. Същият насочил пистолет към 62- годишния шофьор, като го заставил да изключи двигателя и осветлението на автобуса, след което се обърнал към 27 годишната кондукторка и пребърквайки чантичката на кръста й, отнел дневния оборот в размер на 350 лв. Водачът на автобуса не изгубил присъствие на духа, използвал момента, в който нападателя бил обърнат към кондукторката и избил оръжието от ръката му. С помощта на пътниците от автобуса, го повалил на пода и го обезвредил. От М.А. е иззет газов пистолет «Enser-Sportwaffen», кал. 9 мм., с пълнител без боеприпаси, като по случая е обарзувано бързо полицейско производство, приключило с присъда на Несебърския районен съд.