Консултациите за СИК в Несебър протекоха в делова атмосфера и разбирателство

IMG_1875

На основание чл.91, ал.1-3 от Изборния Кодекс, и съобразно указанията, дадени в Решение № 97- ЕП/08.04.2014г. на ЦИК и Решение №4-НС/29.03.2013г., №9-ЕП/ 09. 04.2014г. на РИК – Бургас  в приемната зала на Община Несебър по покана на кмета Николай Димитров се проведоха  консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии /СИК/.
Поканата уважиха представители на ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции и коалициите, които имат избрани с техни листи членове на Европейския парламент,но не са парламентарно представени.В работната среща участваха: Златко Димитров-ръководител на общинското ръководство на ГЕРБ, Кирил Жеглев-председател на ОбС на БСП, Фатме Чолак-упълномощен представител на ДПС, Стоян Стоянов-упълномощен представител на „Атака”, Ивайло Ляхович-упълномощен представител на „
Синята коалиция”.Липсваше представител на НДСВ.

Под председателството на зам.кмета Виктор Борисов, в присъствието на секретаря на Община Несебър Стойко Стойнов и Гергана Войнова-началник-отдел ГРАО, в делова атмосфера и дух на разбирателство присъстващите се споразумяха в 20 СИК съставът на комисиите да бъде по 9 души, в 14-по 7, а в мобилната СИК-5.

                                              Максим МОМЧИЛОВ

IMG_1876