По 500 лева удръжка от депутатските заплати заради режийни

През последните два месеца са удържани по 500 лв. от заплатите на народните представители като депозит, ако евентуално напуснат мандатните жилища, без да си платят сметките за ток, вода и парно. Тази клауза в договорите им беше въведена от това Народно събрание, защото в миналите имаше непогасени режийни разноски, които оставаха за сметка на парламента, пише в.Преса.

От сряда, когато стана ясно, че от ГЕРБ повече няма да влизат в залата и Народното събрание няма да работи, депутати започнали да издават апартаментите си. Тези, които искат да задържат жилищата си през лятото, ще плащат наем. Той зависи от квадратурата и от това дали апартаментът е с екстри, като наемите за лятото варират от 200 до 500 лв. на месец.

13 депутатски жилища спешно се нуждаят от подмяна на дограмата. Освежителни ремонти и подмяна на мебелите ще се направи само в апартаментите, които се освобождават. От малко над 100 жилища от ведомствения фонд на НС само шест в момента са свободни.

В двете сгради на парламента през лятото ще се правят козметични ремонти. Ще бъде изпран червеният килим и специално ще се почистят огромните полилеи, цитира Кросс.