Семинар по киокушин карате

Българска Киокушнн Асоциация по инициатива на Международната карате Организация Киокушинкай организираха ХI-ят Традиционен Семинар по Киокушин Карате под мотото: “KEIZOKU – ПРОДЪЛЖЕНИЕ!”.

За трети път българските каратеки имаха честта да бъдат инструктирани от Шихан Сейджи Изобе – 8-ми Дан, който е един от учениците на Основателя на Карате Киокушин – Сосай Масутацу Ояма. Шихан Изобе е един от най-уважаваните последователи на Сосай Ояма, който през 1972г. го изпраща в Бразилия, за да развива и популяризира карате Киокушин. С това той слага началото на една от най-конкурентните школи на японските, създавайки двама Световни Шампиони на без-категории по Киокушин карате, в лицето на Франциско Фильо и Евертън Техиера.

Лагерът включваше двуразови тренировки, които стартираха от 22-ри Юли 2014г. до 27-ми Юли 2014г.. В тях взеха участие 120 каратеки, които имаха възможността да тренират редом с Шихан Исобе – кихон, идо гейко, ката и кумите. Предпоследният ден (26-ти Юли), Шихан Изобе, придружен от Шихан Костов, проведе изпит за повишаване на степен.

И тази година една от сутрешните тренировки включваше посрещане изгрева на слънцето – 30 минути в “сейза”, което бе предизвикателство за всички участници в лагера.

От 28-ми Юли до 3-ти Август Семинарът продължи с двуразови тренировки във Варна. Шихан Исобе преподаваше основно на старшите пояси и инструкторите на клубове.

На 3-ти Август Шихан Костов и Сенсей Апостолова заедно с 9 каратеки от БКА (от които 5-ма от СКК”СКК Киокушин Спирит – Бургас“ към ЗСЦ АЯКС) заминаха на Традиционния Лагер в Сърбия, където Шихан Емил Костов бе за осма поредна година инструктор. Семинарът се проведе в спортна база близо до Кладово и продължи 5 дни.