Задържан мъж за грабеж и блудство

В резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, сектор «Базова научно-техническа лаборатория» при ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас за грабеж на мобилен телефон, пари и блудствени действия, осъществени на 31.07.т.г. около 04.30 ч. в района на двора на ОУ «Елин Пелин» – Бургас, е задържан 30 -годишният Х.С. от Бургас. Впоследствие с постановление на Бургаска окръжна прокуратура срокът на задържането е удължен на 72 часа, а след решение на съда спрямо Х.С. е взета постоянна мярка за неотклонение «задържане под стража».

Към момента продължават допълнителните процесуално-следствени действия, при които се документира съпричастността на Х.С. към извършеното престъпление и още две подобни деяния.

В дома на Х.С., разположен в бл. 92 в к-с «Меден Рудник» непосредствено след задържането му, е извършено претърсване, като са намерени и иззети две канабисови растения, засети в пластмасови саксии, с големина около 1 метър.

Работата по случаите продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас.