Вложители в КТБ излизат на национален протест

Вложители в Корпоративна търговска банка (КТБ) готвят национален протест в цялата страна в началото на идната седмица. Това потвърди Борис Михайлов от Комитета за защита на финансовата и банковата стабилност в България в ефира на БНР. “Ще направим палатков лагер пред БНБ. Единственото място е БНБ, никъде другаде. В неделя ще дадем пресконференция, на която ще изнесем нови факти и данни”, заяви той.

По думите на Михайлов вложителите в КТБ на 28 септември ще протестират в големите градове у нас, както и отново пред сградата на Централната банка. “Протестите се засилват. 500 хил. българи са ощетени. Ако те наистина направят фалит, реалните загуби на държавата ще бъдат над 10 млрд., да не говорим за стотиците хиляди хора, които ще останат в тежка ситуация през зимата, ще има стотици фалирали фирми, хиляди хора ще станат безработни”, коментира Михайлов.

Според него така ще се получи ефектът на доминото. Той подчерта още, че клиентите на поставената под специален надзор финансова институция не могат да чакат съставяне на ново правителство.

“С престъпното бездействие Искров ще докара КТБ до технически фалит”, посочи Борис Михайлов. “Иван Искров непрекъснато казва неща, които, меко казано, са неверни твърдения. Той ще си седи до последно на хубавото място, което си е избрал, където е седял 11 години, и точно в момента, когато трябва да свърши нещо конкретно за този народ, който му е плащал една безумно голяма заплата, нищо няма да свърши”, допълни още той, цитира  Econ.bg