Поздравителен адрес до хората от третата възраст от Бургаска област

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

До хората от третата възраст от Бургаска област

 

Уважаеми дами и господа,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 1 октомври – Международния ден на възрастните хора, който тържествено се отбелязва по цял свят от 14 декември 1990 г. с  решение на Генералната Асамблея на ООН.

Благородната цел да отбележим по подобаващ начин този празничен ден  и в Бургаска област  е да направим всичко възможно, за да привлечем вниманието на обществеността към проблемите на хората от третата възраст, за да се повиши степента на нашата информираност и социална чувствителност към  техните индивидуални и социални потребности, както и към всички сложни проблеми, произтичащи от демографското застаряване на обществото. Всички ние сме длъжници на хората от третата възраст по отношение на обезпечаване на тяхното здравно осигуряване, на още по активното им участие в живота на социума, както и за създаване на необходимите условия за реализация на техния вътрешен потенциал за поддържане на достойнството им.

През изминалите години на сложният български преход към демокрация, който случайно или не съвпада с началото на отбелязване на 1 октомври като Световен ден на възрастните хора на вас, българските пенсионери, като че ли се падна незаслужената, тежка  участ да преживеете най-много трудности и изпитания,  за да покажете  на всички нас, по младите ви съграждани, вашия опит, мъдрост и стоицизъм, вашата доброта  и способност за преодоляване на несгодите в името на по-доброто бъдеще на вашите деца,  внуци и правнуци за постигане на един по-добър живот в България. За тази ваша всеотдайна работа и принос за развитието на Отечеството всички ние ви дължим признание и благодарност. Удовлетвореността от вашата работа, от достойно извървения път през годините е наистина голяма!

Като оценям  високо вашата жизнена активност, професионализъм и компетентност,  желая на всички вас много здраве, дълголетие, щастие и благополучие, за вас и за  вашите семейства и приятели.

Честит празник, уважаеми български пенсионери!

 

 

ПАВЕЛ МАРИНОВ,

Областен управител на Бургаска област

01.10.2014 г.