ГЕРБ: Община Поморие е пример в привличане на европейски средства в рибарския сектор

2

В Поморие над 300 души се събраха в салона на Читалище „Просвета-1888”, за да се срещнат с кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас и да чуят приоритетите за развитие, както на страната, така и на областта. На срещата присъстваха водачът на листата на ГЕРБ Ивелина Василева, кандидат-депутатите Димитър Бойчев, Иван Вълков, д-р Галина Милева. Тодор Михалев, както и кметът на морската община Иван Алексиев. Една от най-важните теми, която бе обсъдена и пряко засяга голяма част от жителите на Поморие, бе устойчиво развитие на рибарството, заложено в програмата на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-Бургас.

1

„Община Поморие е пример как трябва активно да се работи в посока привличане на европейски средства и реализирането на проекти, свързани с рибарския сектор. В началото на юли тази година бе подписан договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище – гр. Поморие”. Той е на стойност близо 9 800 000 лв. и предстои да бъде завършен в края на август 2015 г.”, коментираха от ГЕРБ.

Сред другите мащабни инфраструктурни проекти, които предстои да бъдат реализирани, са пълен воден цикъл на стойност над 90 млн.лв, както и изграждане на многофункционален Спортен комплекс в Поморие. След срещата жителите на морския град се забавляваха с постановката „Бай Ганьо в театъра”.

2 Отзиви

  1. заинтересован

    И с това рибарство са заети само нискообразовани хора, а младите и висшистите напуснаха безвъзвратно града си!
    Поморие има нужда от голямо и модерно пристанище-вижте как след построяването на бургаския порт в края на 19 в. гр. Бургас дръпна много напред в своето развитие и изпревари по-големия дотогава град Анхиало!

  2. Освен може би водния цикъл, нито един от останалите проекти няма да го бъде!