Депутатите от ГЕРБ: Обявена е процедура за избор на изпълнител за пътя Поморие-Ахелой

В края на тази седмица бе обявена процедура за възлагане на избор на изпълнител за реконструкция на пътя Бургас-Слънчев бряг. Процедурата се отнася за изграждане на второ платно на участъка Поморие-Ахелой, който е изключително натоварен през летния сезон и е с дължина близо 5 км. Това съобщиха народните представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев и Иван Вълков, които проведоха разговори с Агенция „Пътна инфраструктура“ по темата.
„Удовлетворени сме от развитието по този въпрос, за който работим през всичките си мандати като народни представители. Темата винаги е била от първостепенна важност за региона, многократно сме я поставяли пред Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Изграждането на четирилентовия път между Бургас и курорта стартира през 2012 г., по времето на първия мандат на кабинета „Борисов“ .За съжаление, две години проектът бе напълно „замразен“ при правителството на Орешарски и нямаше никакъв напредък. Важното е, че започват конкретни действия и се надяваме процесът по довършването на целия проект да бъде ускорен. Това е наистина най-важният международен път, на летището кацат между 2 и половина милиона туристи и не е допустимо да им отнема повече от час да стигнат до Слънчев бряг“, коментира областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.
Зам.-председателят на транспортната комисия в парламента Иван Вълков заяви, че обявената процедура е от голямо значение и е дългоочаквана не само от жителите на региона, но и засяга цялата страна.
„С колегите ми от ГЕРБ не сме спирали да търсим начини за доизграждането на четирилентовия път. Процедурата ще отнеме близо два месеца, така че вероятно през май може да бъде обявен и избраният изпълнител на трасето. Успоредно с това, ще стартират и отчуждителните процедури по изграждане на обходите на Поморие и Ахелой. Надяваме се, че те ще преминат по-леко и ще има съгласие от страна на собствениците, за да може цялостното разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг да бъде факт”.

1 коментар

  1. Проекта е замразен поне от 50 години, не от 2! Просто се поспрете малко и дайте по същество.