Община Поморие: Проектът за водния цикъл ще приключи в срок

Дейностите по проекта за реконструкция на ВиК мрежата в град Поморие се изпълняват в график и няма причина той да не приключи в срок до началото на летния туристически сезон.
Кметът Иван Алексиев, зам.-кметът инж. Кунчо Гайдов и екипът за управление на проекта извършиха проверка на място. Те посетиха всички зони, в които тече подмяна на канализацията. В момента работят едновременно 32 екипа и са изградени 41 км. от водопроводната мрежа.
„Остават да бъдат изградени още 28 км. Все още на места има известно забавяне свързано предимно с водоизчерпването и археологията, но с темпото на работа нямам притеснения относно завършването на проекта в определените ни срокове.”, коментира инж. Николай Бояджиев, ръководител на звеното за изпълнение на проекта към Община Поморие.
„Наясно съм с всички трудности и неудобства, които причиняваме на съгражданите си и въпреки това се радвам, че повечето хора се отнасят с разбиране. Те не са забравили многобройните проблеми с наводнени мазета и залети с мръсни води улици. В много от новопостроените сгради и не само по високите етажи, имаше проблем с налягането на водата, особено в летния сезон. Всеки знае, че отлагането не решава проблемите, а напротив – стават все по-големи. Хората разбират, че няма друг начин да се справим с това и им благодаря за търпението.”, каза кметът Алексиев след посещението си в кв. Свети Георги.
Кметът не спести и забележките си към фирмите изпълнители по време на редовните си срещи с тях. Той нареди за по-стриктен контрол по обезопасяване на изкопните работи, по-отговорно отношение по поставянето на информационни табели и пътни знаци, както и да продължават да проверяват на място всеки получен сигнал с посочен конкретен адрес. Освен това, служителите от Общината ще извършват проверките с отличителни дрехи с надпис „Община Поморие”, за да бъдат по-разпознаваеми от хората живеещи в зоните на строителните дейности.

10 Отзиви

  1. Поздравявам кмета за това което се прави за нас гражданите на Поморие. Градът ни беше един от най-изоставащите от черноморските градове но угода няма каквото и да се направи веднага злобарите ,критикарите и всезнайковците са на линия. Това което се прави е огромна работа на всеки дом отново трябва да се свържи чистата и мръсната вода и отделно и уличната канализация искаме всичко да стане бързо и с магическа пръчка но работата е трудоемка и всички трябва да проявим разбиране. Много бързо забравихме наводненията и недостига на вода по високите етажи . Алеята край морето ще стане прекрасно място за разходка въпреки че имаше хора които не вярваха. Старото пристанище е факт пък и новото ще стане какви ли не глупости се изписаха ние Помориици сме неблагодарни хора. Несебър Созопол са рай през лятните месеци и тук ще стане същота но там хората са единни и се подържат а тук слушам за някакви комитети отговорници какви са тези глупости и кой ги измися събрали се там някакво група и решават да представляват гражданите. След като станат всички тези неща няма ли да ВИЕ неудобно от пасквилите и простотиите.

    • Валентин

      Нямам представа кой ме е добавил в тази групичка, но се махнах от там. Част от тези хора имат само една цел и тя е да влязат във властта за лични нужди с цената на всичко. Наистина трудно е без вода, кал до колене, дупки всякакви, но да използваш ситуацията и да се правиш на умен всезнайко, без да разбираш е гавра с всички.

    • жалки същества

      Впий още по-дълбоко устни в клоаката на кмета и родата! Напъни се! Давай, можеш!

  2. Освен на време, най- съществено е проектирането и последвалото изпълнение!
    Тема на бъдещо предизвикателство!
    Успех.

  3. Не(Верваме)

  4. помориец

    Това ,което прави този измислена "комитет " е антиреклама за града ни преди летния сезон.

  5. Елена Петрова

    Жалкото е, че повечето от хората, които членуват в тази група – "комитет" не осъзнават по колко долен начин ги манипулират тарторите на комитета, които имат частни и политически интереси. Тяхната "гражданска активност" е илюзия, създадена в подкрепа на бъдещия им политически имидж, а останалите им помагат без да го разбират, но в никакъв случай не помагат на града си. Всеки разумен човек си дава сметка, че няма как да се подменят толкова километри канализация без да има багери, разкопаване, кал и прекъсване на водоснабдяването. А тази канализация ще им бъде от полза поне през следващите 50 години. Събудете се малко, информирайте се, не разчитайте само на някакви самозванци да ви диктуват какво да мислите!!!!!

  6. трай бабо за хубост

    Да видим доколко ще се спази обещанието.Иначе лятото чука на вратата.Доколко е качествено обаче всичко това само времето ще покаже.Да не стане така ,че бързата работа срам за майстора и лятото да сме на воден режим.Идват избори.Алексиев е сигурен в мандата си отново и несъмнено има подкрепата на поморийци,но Несебър и Созопол са много напред с материала.Вижте тротоарите около църквата и към главната след като излезеш от градинката пред общината посока главна улица.От бай Тошово време са и толкова неравни,че не може да се ходи по тях.

  7. Никой не е против предполагам, да се направи нещо добро за града.Само че организацията не е на ниво. Не може да се затварят всички улици и да има места без достъп – но уви , има и такива места. Затварят се едновременно много улици и на практика човек е като в лабиринт (ако иска да достигне до определено място , по-различно от това по главни улици) Да не говорим за това ако се наложи да влиза линейка или пожарна , та дори и полиция в такъв район! А как е осигурен достъпа за хора с увреждания не ми е ясно. Велосипедистите как да стигнат от единия край на града до другия? Пешеходците как да отидат до домовете си , ами по-трудноподвижните от тях, хората с бастуни?Ако беше помислено за това едва ли някой щеше да оспорва проекта. А хората от квартала с редовното оставане без вода и ток – има ли нужда от коментар? Мръсни ли да ходят. Каква е цената на всичко това, която плащаме? Да не говорим , че през ден-два има "ново двайсе" – понеже хората тъкмо горе долу се ориентират в разкопките и хоп – от там от където до сега минавахте е разкопано , потърсете си нова пътечка…! Запрашеността на въздуха не съм сигурна дали е в норми освен това – това е здравето на нас и нашите деца също!

  8. Ваньо тестените изделия

    Радио Милена що не отразява лудостите на алексиев.