Спирания на водоподаването на ул.”Морска” и пресечните й улици от 20.04.2015г. всеки ден от 09:00 до 17:00

По молба на Община Поморие публикуваме следното съобщение:

Във връзка с изпълнението на проект „Реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие” ви уведомяваме, че поради НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ превключвания към стария водопровод, извършени от недобросъвестни граждани, се налага прекъсване на водоподаването на ул. „Морска“, пресечните на нея улици, както и на ул. „Княз Борис I“, в участъка от комплекс „Сънсет ризорт“ до манастир „Свети Георги“, до откриване на НЕЗАКОННИТЕ ВОДОПРОВОДНИ отклонения и тяхното окончателно премахване.

Причината за досегашните чести непланирани спирания (аварии) на водоподаването на горепосочените улици са именно тези НЕЛЕГАЛНИ превключвания, което води до невъзможност за въвеждане в експлоатация на новоизградения водопровод.

Планираните спирания на водоподаването ще започнат на 20.04.2015 г. (понеделник) и ще бъдат извършвани всеки ден от 09:00 до 17:00 часа до откриване и премахване на НЕЗАКОННИТЕ отклонения и окончателното превключване към новоизградения водопровод. Едва след това ще бъде възможно и полагането на асфалтова настилка на горепосочените участъци.

Извиняваме се за причиненото неудобство!

10 Отзиви

  1. Защо Община Поморие се заема с оправданията, а ВиК с предпоставките им? И двете са Държавни учреждения, за които Законите явно не важат!
    Г-н Кмет, обвиненията са меко казано абсурдни и подлежите на ОСТАВКА, ако не се докажат, камо ли да бленувате за втори мандат.

    • Кирил и Методий и брат му

      Петре, ВиК отдавна не е държавно. Ама е по-лесно да плюеш по кмета от колкото да по-прочетеш нещо.

      • И с какво по точно го плюя? С обвиненията към граждани, от които ще иска да бъде преизбран?
        А за ВиК, "През 1957 година е създадена Окръжна Дирекция „Водоснабдяване и канализация” – гр. Бургас, от която през годините в резултат на различни трансформации, водоснабдяването и канализацията се осъществяват от Окръжно Стопанско Предприятие „ВиК” до 1971 година, а след 1971 година до 1989 година от Стопанско Предприятие „ВиК” – Бургас. От 1989 година до 1991 година „ВиК” – гр. Бургас е дружествена фирма, а от 1991 година е Еднолично Дружество с Ограничена Отговорност (ЕООД), със собственик на капитала – държавата. На 10.07.2001 година дружеството е преобразувано в Еднолично Акционерно Дружество, отново със 100% държавна собственост на капитала и принципал Министерство на Регионалното Развитие." Ето прочетох! Но явно други не четат.

  2. След като е изграден вече новият водопровод и съответно посоченият участък е включен, защо им да откриват НЕЗАКОННИТЕ отклонения. Или това е май отправдания за спирането на водата в посочения участък.

  3. бате Сашо

    Пълни глупости, кой ще изкопае улицата, че да се свърже нелегално. Това са само оправдания.

  4. Поморийка

    Петър май е Златанов. Помни – народа решава, а кой сънува, кой бленува не е твоя работа.

    • Петър не е Златанов, но народа не помни и това е тъжно! Бляновете се подмениха, последваха ги и ценностите, а с това се подменя и бъдещата перспектива за всички! Работа е на всички да искат по-добро бъдеще, и това е според думите на Кмета, в което сме на едно мнение! Но да обвиняваш публично гражданите, от които ще искаш втори мандат е малоумие!! И ще го разберете на есен.

  5. До Поморийка
    Ако народа решаваше Кмета трябва да е обесен на центъра и да седи там да гледат следващите.

    • Да обаче решават партийните централи на ГРОБ и ДПС.
      Честит ви БОСТАН, поморийци!

      • Виж с Поморийка съм съгласен, че народа решава и той ще реши на есен. Интересен факт в "демократичното" ни политическо живуркане е ..
        Кой според Вас е Кмета избран с най-много гласове?