Министър Ангелкова на среща с туристическия бранш в Поморие (видео)

Общините ще могат да кандидатстват наравно с останалите юридически лица за концесия на плажовете, но с регистрирано търговско дружество, стана ясно по време на срещата на министъра на туризма Николина Ангелкова с туристическия бранш от Поморие, която инициира поредица от срещи по места във връзка с подготовката за новия летен сезон. Кметът на Поморие Иван Алексиев сподели, че общината ще предприеме съответните действия по регистрацията и кандидатстването.

Изп. директор на комплекс “Сънсет Ризорт” Тодор Панайотов сподели, че от 25.04. комплексът отваря врати и 680 туристи ще бъдат настанени до 27.04., но няма концесионер на южния плаж в града. Министър Ангелкова отговори, че южния плаж вече е обявен за стопанисване, а срокът за подаване на оферти е 15 дни. Най-късно до средата на месец май нещата трябва да са приключили в най-добрия случай, отговори Ангелкова и добави, че до тогава общината ще се заеме с почистването на плажа, а водното спасяване и медицинското обслужване би трябвало да се осигури от областния управител.

По време на дискусията бяха коментирани възможностите за намаляване на лицензионните такси и други тарифи като допълнителна мярка за облекчаване на бизнеса. Засегнати бяха и темите за контрола при категоризациите, спазването на обществения ред и проблема с набирането на кадри. Министър Ангелкова уточни, че до 10 дни ще представи за обсъждане примерна концепция, така че в кратки срокове тя да бъде коментирана, коригирана, задвижена и утвърдена.

Вижте видеозапис от срещата!

 

 

1 коментар

  1. Черноморските Общини трябва да отдават плажовете на концесия, а не Държавата.