Отново медал за поморийската атлетика

На проведения на 4 август Национален Шампионат по планинско бягане в к.к.Паничище отлично се представиха състезателите на Спортен клуб „Атлет 2004“ -Поморие.  При девойките до 20 год. на дистанция 3,5 км сребърен медал завоюва Мария Дерменджиева. Въпреки своите само 16 години Мими направи страхотно бягане и беше непрекъснато във водещата група, като отстъпи само на многократната шампионка и рекордьорка Диляна Минкина. На престижното осмо място се класира друга представителка на поморийската атлетика – Борислава Миткова.

При юношите на дистанция 7,4 км. шампион стана Георги Гергов от СК „Стратеш“ Ловеч, а състезателите на СК „Атлет 2004“ Поморие – Боян Иванджиков и Тома Котков се класираха съответно на 9 и 11 място.

Състезанието беше вариант изкачване и е последната проверка както на организаторите, така и за селекция на националния отбор, тък като на същото трасе на 11 септември ще се проведе Световното първенство по планинско бягане. Според треньорката Станка Кичукова и председателя на СК „Атлет 2004“ Поморие Атанас Атанасов, Мими Дерменджиева  има големи шансове за участие и достойно представяне на предстоящия голям  форум.

atletika