OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Три дни мироточивата икона на Света Богородица гостува в Поморие

Стотици вярващи- жители и гости на Поморие  се включиха в литийното шествие, с което иконата „Света Богородица Седмострелна” беше пренесена в църквата „Свето Рождество Богородично”. По-рано през деня светинята, призоваваща към милосърдие и търпимост, бе изложена за поклонение в манастир „Свети Георги Победоносец, където бе обект на изключителен интерес.

Ликът на „Света Богородица Седмострелна” вече бе посрещнат в няколко български града. Ценната църковна реликва обаче ще остане най-дълго в Поморие, тъй като е в страната ни именно по инициатива на кмета на община Поморие Иван Алексиев, съвместно с фондация „Балкански институт за възстановяване и развитие”, съобщава пресцентърът на Община Поморие.

„Тази икона наистина върши чудеса и сбъдва желания, а моето желание е градът ни да просперира, да има благоденствие и успехи. За това се радвам, че тя е при нас и нека всеки, който се осланя на вярата си, да дойде в храма и сведе глава пред светинята”, каза кметът Иван Алексиев.

Желаещите да се преклонят пред Божията майка и да „попият” с памуче капки от чудодейното миро може да заповядат в храм „Свето Рождество Богородично” до 21.00 ч.  на 11.08.2016 г.