Вие сте тук: Начало » Криминале » Нападнат инспектор на БАБХ по време на акция по умъртвяване на прасета в Ахелой

    Нападнат инспектор на БАБХ по време на акция по умъртвяване на прасета в Ахелой

    Инспектор от Областната дирекция по безопасност на храните Бургас е бил нападнат по време на акция по умъртвяване на прасета в Ахелой, съобщиха от БАБХ. Виновното лице е задържано от полицията.

    Случката се разиграла, след като по сигнал за свободно пуснати свине в землището на местността Паная между градовете Ахелой и Каблешково е извършена проверка на място. Открити и умъртвени са 99 прасета в Ахелой, които били укрити от собствениците им.

    Свинете, които са били без ушна марка и неизяснен произход, са на шестима стопани. Съвместно с полицията и прокуратурата са предприети действия за хуманно умъртвяване на животните.

    На собствениците им са съставени актове за административни нарушения. Нерегистрираните обекти с неидентифицираните животни попадат в обхвата на трикилометровата зона на свинекомплекс.

    По време на акцията по умъртвяване на прасетата в селскостопанска постройка, разположена в местността Стролата в землището на Ахелой, 36-годишен местен жител нанесъл удар със сгъваема палка в гърба на 44-годишен служител на Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас, съобщиха от полицията.

    Извършителят на деянието е задържан за срок от 24 часа, като е уведомена Районна прокуратура – Поморие. Образувано е досъдебно производство по чл. 131, ал. 1, т. 1 във вр. с чл. 130 от НК. Работата по случая продължава.

    Горе