Вие сте тук: Начало » Актуално » Прокуратурата привлече като обвиняем Нено Димов за умишлена безстопанственост, задържан е за 72 часа

    Прокуратурата привлече като обвиняем Нено Димов за умишлена безстопанственост, задържан е за 72 часа

    neno-dimovПрокуратурата е установила, че министърът на водите и околната среда в разрез със Закона за водите е разрешавал използването на водите на яз. „Студена“ за промишлени нужди, въпреки че е уведомяван, че водата в язовира намалява.

    От началото на 2018 г. нивото на водата в яз. „Студена“ непрекъснато е намалявало. Ръководството на дружеството е уведомявало ВиК Перник и министъра на околната среда и водите за ситуацията. Въпреки това министър Нено Димов е разрешавал на определени фирми да черпят вода за промишлени нужди, съобщава БГНЕС.

    От прокуратурата обясниха, че се проверяват всички факти. В качеството на обвиняем е привлечен като длъжностно лице за умишлена безстопанственост министъра на екологията Нено Димов. Законът предвижда от 2 до 8 години затвор за това престъпление.

    Ако министърът на беше разрешил използването на водите на яз. „Студена“ за промишлени нужди, в момента там щеше да има достатъчно количество вода, за да няма воден режим в Перник, категорични са съдебните власти.

    Събраните по делото доказателства дават основания да се предположи, че той може да извърши още престъпления и да повлияе на съдебното производство. Издадена е заповед за задържане за 72 часа, уточниха от прокуратурата.

    В законовия срок, след изтичане на мярката, прокуратурата ще поиска Нено Димов да бъде задържан за постоянно.

    Един коментар

    1. Ако твърдението на Прокуратурата е вярно, то трябва да има поне и 5-6 експерта освен Министър Ненов, които да са обвиняеми! Защо е само Министъра?
     Интересно кое Дружество е уведомявало ВиК-Перник?
     И, как така обвиняваш, и на всичкото отгоре Прокуратурата твърди, че Министъра е престъпник, който може да извърши и друго престъпление, и да се укрие, а след това ще "проверяваш всички факти" за които си го задържал за 72 часа!!
     Пак ще осъдят България заради глупостите на Прокуратурата!

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе