Вие сте тук: Начало » Актуално » Прокуратурата привлече като обвиняем Нено Димов за умишлена безстопанственост, задържан е за 72 часа

    Прокуратурата привлече като обвиняем Нено Димов за умишлена безстопанственост, задържан е за 72 часа

    neno-dimovПрокуратурата е установила, че министърът на водите и околната среда в разрез със Закона за водите е разрешавал използването на водите на яз. „Студена“ за промишлени нужди, въпреки че е уведомяван, че водата в язовира намалява.

    От началото на 2018 г. нивото на водата в яз. „Студена“ непрекъснато е намалявало. Ръководството на дружеството е уведомявало ВиК Перник и министъра на околната среда и водите за ситуацията. Въпреки това министър Нено Димов е разрешавал на определени фирми да черпят вода за промишлени нужди, съобщава БГНЕС.

    От прокуратурата обясниха, че се проверяват всички факти. В качеството на обвиняем е привлечен като длъжностно лице за умишлена безстопанственост министъра на екологията Нено Димов. Законът предвижда от 2 до 8 години затвор за това престъпление.

    Ако министърът на беше разрешил използването на водите на яз. „Студена“ за промишлени нужди, в момента там щеше да има достатъчно количество вода, за да няма воден режим в Перник, категорични са съдебните власти.

    Събраните по делото доказателства дават основания да се предположи, че той може да извърши още престъпления и да повлияе на съдебното производство. Издадена е заповед за задържане за 72 часа, уточниха от прокуратурата.

    В законовия срок, след изтичане на мярката, прокуратурата ще поиска Нено Димов да бъде задържан за постоянно.

    Един коментар

    1. Ако твърдението на Прокуратурата е вярно, то трябва да има поне и 5-6 експерта освен Министър Ненов, които да са обвиняеми! Защо е само Министъра?
     Интересно кое Дружество е уведомявало ВиК-Перник?
     И, как така обвиняваш, и на всичкото отгоре Прокуратурата твърди, че Министъра е престъпник, който може да извърши и друго престъпление, и да се укрие, а след това ще "проверяваш всички факти" за които си го задържал за 72 часа!!
     Пак ще осъдят България заради глупостите на Прокуратурата!

    Горе