Вие сте тук: Начало » Актуално » Депутатите се връщат на работа в сряда

    Депутатите се връщат на работа в сряда

    parlament1Тази седмица депутатите ще се завърнат на работните си места в Народното събрание, след като почиваха почти месец за Коледните и Новогодишни празници. Пленарното заседание ще бъде открито в сряда от 09.00 ч.

    Междувременно новата година за парламента ще започне  напрегното. Предстои БСП да внесе вота на недоверие срещу правителството. От социалистите са категорични за провала на кабинета в политиката по екологията. Като пример те дават водната криза в Перник и скандала с вноса на незаконен боклук от Италия в България. На този фон тече разследването на прокуратурата, което бе съпътствано и с ареста на екоминистъра Нено Димов, който подаде оставка зад решетките. Очаква се и да бъде предложен и избран нов министър, информира novini.bg.

    От утре започват заседанията на осем комисии. В 16 ч. във вторник има заседание на Комисия за борбата със сивата икономика и контрабандата. Предстои обсъждане на законопроект отностно регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

    В сряда има заседание на Комисия по външна политика от 14.30 ч. На него ще присъства ресорният министър Екатерина Захариева. Тя ще отговаря на актуални въпроси. На заседание на социалната комисия ще бъдат разгледани три точки.

    Ще се обсъди ратифициране на Споразумение в сферата на социалната сигурност между България и Квебек. Депутатите ще разгледат и спогодба за пенсионно осигуряване с Азербайджан. Предстоят заседания на транспортната комисия.

    В Комисията по отбраната вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов ще отговаря на актуални въпроси.

    В Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове дешутатите ще се запознаят с приоритетите на Хърватското председателство на Съвета на Европейския съюз.

    В четвъртък здравният министър Кирил Ананиев ще бъде изслушан в ресорната парламентарна комисия. Ще бъде представен и проект за изграждането на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс  в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив.

    Горе