Протест с искане за оставката на правителството

protestПротест с искане за оставката на правителството блокира центъра на София.

Проявата започна в 12:00 часа на обяд. Сред основните теми, заради които протестиращите искат оставките на Кабинета, са водната криза, замърсяването и демографската криза. Протестът бе под мотото “Искам нормален живот”.

Първоначално протестиращите се събраха пред парламента, за където имаха разрешение да протестират. По-късно обаче блокираха движението по двата централни булеварда “Дондуков” и “Цар Освободител”. Около 14.30 протестът вече се разположи на Орлов мост и запуши движението в традиционно натоварения петъчен следобед, съобщи Кросс.  Автобусите в посока „Младост” и „Дружба” се отклоняваха през булевард “Драган Цанков”, ТВ кула, „Цариградско шосе”. Тролейбусите по линии 4, 5, 8 и 11 и автобус 280, 306, 84 и 184 въртяха преди Орлов мост. Пропускаха се само линейки.

Демонстрацията беше организирана от партия “Възраждане”, но се забелязаха поддръжници и от други извънпарламентарни формации, пенсионери, младежи. Присъединиха се и депутати от БСП, като Таско Ерменков и Георги Свиленски.

В района беше засилено полицейското присъствие. На мястото имаше екипи на “Антиконфликт полиция” и жандармерията. Кордон от полицаи не допускаше гражданите до сградите на Парламента и на Министерския съвет.

1 коментар

  1. Парламента трябва да си ходи, не Правителството!
    България е Парламентарна Република, с Правителство което утопребява Парламента за политически, и икономически репресии! На всичкото отгоре, Парламента с всеки иминал ден нарушава Конституцията, колкото и да е "несправедлива"!
    Това, ако не е диктатура…