Борисов: Без консенсус с бизнеса, наредбата за касовите апарати няма да я има

min-syvetНаредбата за касовите апарати няма да влиза в сила, докато не бъдат изчистени всички притеснения на представителите на малкия и средния бизнес. Това заръча премиерът Борисов на финансовия министър Владислав Горанов в началото на днешното правителствено заседание.
„Докато не постигнеш консенсус, няма да съществува тази наредба. Когато постигнете консенсус, ще ме поканите, и тогава ще я има. Интензивни разговори значи всяка седмица да срещаш по една организация и да премахваш проблемите и притесненията им”, поръча министър-председателят.

По думите му целта на Наредбата е да се ограничи сивият сектор, но това не трябвало да става за сметка на бизнеса.

„Когато ги убедиш, тогава ще убедиш и мене”, заключи Борисов.

„По наредбата има още много работа да бъде свършена, искам да уверя всички, които са заинтересовани, че докато не постигнем пълно съгласие с отделните организации, няма да продължим напред. Тоест започват интензивни разговори къде и как трябва да бъде оптимизиран процесът, така че да не се затруднява малкият и среден бизнес. Създадени са работни групи, които отчитат спецификите на отделните бизнес процеси. Няма да продължим напред, докато не постигнем консенсус”, обеща министър Горанов.

2 Отзиви

  1. Наредбата е в сила, Г-н Премиер!
    Тази Наредба съществува, Г-н Премиер от 2006 г.!
    Проблема е в промените приети от Вашата партия, Г-н Премиер! Вие сте вносители на приетите от Вас, и "партньорите" ви промени!
    На това му се казва лицемерие, Г-н Премиер!

  2. Никола

    Ами то стана като приказката царя дава пъдаря не….И какво излиза Борисов дава мило и драго за бизнеса докато Горанов не дава и пет пари за него. Важното за Горанов е пари да има в хазната независимо от цената , но Борисов вижда че губи доверие в много от поддръжниците си от така наречените "бизнес" кръгове. А избори идат и с машинното гласуване той пак ще спечели гласове при положение, че гласуващите са малко повече от 30 % от всички имащи право на глас. А това са предимно партийни членове, администрация която не е реформирана от много години тъй като Борисов си знае че ако пипне там губи много гласове и с няколко хиляди гласа от същите тези кръгове спечелили обществени поръчки като по поръчка и техните работници и служители Борисов пак ще е номер едно….