Вие сте тук: Начало » Актуално » Бойко Борисов тълкува наложеното вето върху Закона за извънредното положение от президента

    Бойко Борисов тълкува наложеното вето върху Закона за извънредното положение от президента

    brifingПрезидентското вето влиза още утре в парламентарните комисии за обсъждане, за да може максимално бързо да бъде прегласуван законът в пленарна зала – без задължението за фиксиране на цените и корекции на текста, предвиждащ наказания за невярна информация. Това стана ясно от незабавния отговор, който премиерът Бойко Борисов даде на президента Румен Радев.

    Той изрази съжаление от “нападението в гръб”, както определи ветото на президента, и отбеляза, че няма друг президент в Европа, който публично да се е разграничил или критикувал мерките на изпълнителната власт. По думите му, във времена, които налагат единство и солидарност, Радев проявява егоцентризъм. “Кое го е уплашило президента, че армията ще тръгне с танковете или какво? Армията ще излезе в краен случай да помогне!”, заяви Борисов.

    Първото и единствено за мен сега е да опазим живота и здравето на хората, включително и с по-строги мерки, каза премиерът. Борисов обясни, че най-лесно е да отворят резервите на държавата (около 7 млрд. лева, с които може да се разполага), и да се изтеглят още пет милиарда кредити, но никой не знае колко дълго време ще продължи кризата. “Да видим колко време ще е тази гадост – един-два-три месеца, за да може да има пари за тези, които са на първа линия – лекари, лаборанти, и чак тогава да видим къде и как да подпомогнем”, обясни той.

    “Не пожелавай властта, защото може да стане твоя и тогава какво ще те правим с тази дезорганизирана част, наречени експерти”, обърна се Борисов към Радев. Да се обединяваме, само тогава можем да преборим кризата, завърши премиерът.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе