В Бургас продължава кампанията за раздаването на безплатни маски в хранителните магазини

maskiВ Бургас продължава кампанията за раздаването на безплатни маски в хранителните магазини. Инициативата е част от мерките срещу разпространението на заразата от коронавирус в региона.

Кампанията стартира в началото на тази седмица като идеята е тя да се изпълнява от големите към малките търговски обекти. Раздаването на маските се извършва от 08:30 до 10:30 часа, когато с приоритет магазините посещават възрастните хора. Маските са осигурени от Община Бургас по разпореждане на кмета Димитър Николов и се предоставят на тези, които не са успели да си осигурят към този момент.

Първоначално предпазните средства се раздаваха във веригите магазини “Кауфланд” “Била” и “Лидъл”. Днес кампанията продължи в магазините “Анет 2” и “Анет 4” във всички райони на Бургас.

Утре, сряда, екипите от доброволци ще раздават маски в магазините “Болеро”, “Гочев”, “Перла” и “Кауфланд”.

Първоначално за обезпечаването на кампанията бяха осигурени 5 000 маски, като в първия ден бяха раздадени 2 100, а днес още 1 200 броя.

Въпреки голямото желание на Община Бургас и кризисния щаб за борба с разпространението на коронавируса, заради ограниченото количество маски кампанията не може да обхване всички търговски обекти едновременно. Затова раздаването се извършва на етапи в зависимост от наличните количества.

В момента продължава шиенето на още предпазни маски за продължаването на кампанията. С дейността по тяхното разпространение в търговските обекти са ангажирани близо 20 доброволци.