Вие сте тук: Начало » Актуално » Отворено писмо от превозвачи в област Бургас

    Отворено писмо от превозвачи в област Бургас

    Отворено писмо от превозвачи в област Бургас  с призив за проверки срещу сивия сектор и зачестилите случаи на нерегламентиран превоз на пътници:

       До

    Министерството на транспорта              

    Министерството на вътрешните работи

    Министерството на финансите  

     ИА „Автомобилна администрация”

    НАП София

    Областния управител на област Бургас

    Кмета на община Бургас

    Зам.-кмета по бюджет и финанси на община Бургас 

    РДАА  Бургас

    ТД НАП Бургас

    Представителите на печатни и електронни медии

     

    ОТВОРЕНО ПИСМО

     Уважаеми представители на институции,

    Уважаеми журналисти,

    Обръщаме се към Вас с призив за помощ и реакция  относно проблем в транспортния бранш, който в последните месеци ни нанася още по-големи загуби. По време на пандемията за нас е изключително трудно, а в момента и малкото ни клиенти биват отклонявани от сивия сектор, който не плаща данъци. Това затруднява дейността ни и влияе отрицателно на оборотите, а ние сме фирми, на които разчитат стотици служители и техните семейства.

    Случаите, при които таксиметрови автомобили или т.нар. „копърки”  извършват превози на цената  на автобусния билет от площадката на жп гарата в Бургас и секторите на АГ „Юг”  до различни населени места в областта, са ежедневие и  практика от дълго време. Тези шофьори действат напълно необезпокоявани и на видни места. Според последните изменения на ЗАП, приети миналата седмица, тези действия са инкриминирани и се смятат за престъпление. Не на последно място – сивият сектор не плаща необходимите данъци и ощетява както нас, така и държавната хазна.

    Затова настояваме компетентните институции да упражнят навременен и безкомпромисен контрол срещу сивия сектор. Настояваме за бързи и адекватни мерки, тъй като в момента преживяваме най-тежкия летен сезон от десетилетия насам и нарушителите не трябва да се толерират за сметка на тези от нас, които въпреки условията продължават да спазват всички изисквания и да плащат данъци.

    С уважение:

    М-Бус ООД,

    Конкорд-7 ЕООД,

    Диес Бус ООД,

    Експресбус-Китен ООД,

    Царевобус-експрес ООД,

    Созополбус ООД

     

     

     

     

     

     

     

     

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе