Вие сте тук: Начало » Актуално » До 29 юли се влиза в Гърция само с отрицателен PCR тест, преведен на английски

    До 29 юли се влиза в Гърция само с отрицателен PCR тест, преведен на английски

    granica-kap-andreevoОт сряда до 29 юли гръцките власти ще пропускат през ГКПП “Кулата-Промахон” само с отрицателен тест за COVID-19. Резултат за теста трябва да бъде преведен и на английски език, а от него до преминаването на границата не трябва да са минали повече от 72 часа.

    Това гласи решение на гръцките власти, публикувано официално снощи.Туристите ще трябва да притежават документ за отрицателен PCR тест, направен в сертифицирана държавна или частна лаборатория, в рамките на 72 часа преди пътуването.

    Преводът на английски език трябва задължително да включва трите имена на пътника и номера на паспорта или личната му карта.

    Вчера посолството на Гърция в България информира, че във връзка с предстоящите промени на правилата за влизане през ГКПП „Кулата-Промахон” задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, няма да бъде наличен за пътуване до 14 юли 2020 г., вторник, 00:01 ч.

    Пътуващите, които вече са издали своите формуляри, все още ще могат да преминат граничния пункт, но граждани без формуляр няма да бъдат допуснати да влязат и ще трябва да отложат пътуването си за 15 юли, съобщиха от МВнР.

    Горе