Осми ден на антиправителствени протести

protest-antipravitelstvenОсма поредна демонстрация „Да защитим демокрацията“ се провежда в столицата и в други градове на страната. Всички, излезли на протестите, са обединени  от две основни искания, а именно- оставки на правителството и главния прокурор.

По повод исканата му оставка от страна на протестиращите,  главният прокурор днес заяви: “Категорично няма да подам оставка. Продължавам борбата с мафията и битовата престъпност. Работя за хората”, заяви Гешев. Според главния прокурор държавата е абдикирала от малцинствените групи, които продължават да са необразовани и да извършват престъпления.

Също днес, след коалиционен съвет, на който бяха обсъдени актуалната ситуация и обстановка в държавата, позицията на управляващите ГЕРБ и Обединени Патриоти е следната: “Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършването на мандата – пролетта  на следващата година”

Протестите за морално управление и демократична държава продължават. Участниците и тази вечер, хора на различни възрасти, повече млади хора на видима възраст между 20 и 30 години,  майки с деца,  както  и по-възрастни хора, много общественици и политици, се събраха пред Президентството в 17.00 ч. за осма поредна вечер на антиправителствен протест. Недоволството нараства, хиляди са протестиращите, не само в София, но и в други градове на страната.

Сънародниците ни в чужбина също изразяват подкрепа за протеста- в Германия, Испания, Англия, Белгия и други европейски държави българите излизат да протестират пред посолствата.

Случващото се в България намира отзвук и в чуждестранните медии.