Антиправителствени протести – ден 23

protest-stoloca За  23-ти пореден ден българите  протестират. Антиправителствените протести продължават с  блокадите на ключови кръстовища в София. Общината днес преговаря с протестиращите за отпушване на трафика на Орлов мост

Движението в центъра е затруднено. Градският транспорт се движи с променен маршрут.

Снощи недоволните се събраха в триъгълника на властта, където  е разположен   палатков лагер. Демонстрантите хвърляха яйца и домати по  Министерския съвет, а около  21.00 ч. вечерта  тръгнаха на  традиционното шествие, като крайната им цел беше Орлов мост.

Там протестиращите се сляха с другия палатков лагер. След това се разделиха на групи и затвориха и други ключови кръстовища.

Палатките пред Министерския съвет и на Орлов мост останаха и през нощта. Заявката на хората е, че няма да се оттеглят, докато не получат така желаните оставки.

Те са категорични, че няма да освободят движението, докато премиерът , цялото правителство и главният прокурор не си подадат оставките.

Общински служители се опитаха да убедят протестиращите на „Орлов мост” да позволят придвижването на градския транспорт, но неуспешно. Исканията на протестиращите остават същите. „На мига, в който исканията ни за оставки бъдат изпълнени ние сме готови да освободим движението”, казаха протестиращите.

Планиран е още един протест, той е срещу решението на църквата “Света София” в Истанбул  да се превърне в действаща джамия

За днес от 18,30 ч. е планирано също и блокиране на АМ „Тракия“.

Протестно автошествие с блокада на изхода на автомагистрала „Тракия” се провежда днес в Стара Загора. То е организирано в групата „Стара Загора иска Оставка” с ясните и категорични искания – оставка на правителството, оставка на главния прокурор и предсрочни парламентарни избори. Организаторите призовават към шествието да се присъединят всички протестиращи от цялата област.

В 23 –ия ден на антиправителствени протести парламентът излезе в лятна ваканция. Следващото пленарно заседание ще е на 2 септември