Антиправителствени протести – ден 80

protestВ столицата продължава да вали, но въпреки лошото време хората се събраха в традиционното пространство на протестите между президентството и Министерския съвет, с искане за оставката на кабинета на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Има два палаткови лагера на мястото на протеста – единият е пред президентството, а другият – пред новата сграда на Народното събрание.

Отново на протестите се чуват призиви за оставка, а присъстващите не се уморяват да изразяват своето недоволство и в тази 80-та  по ред  вечер на антиправителствени  протести.

Два паралелни протеста се състояха днес пред сградата на Съдебната палата в столицата. Единият бе на движението БОЕЦ, а другият – на младежката организация на “Демократична България“. Те смятат, че изборът на Евгени Иванов за член на ВСС е погрешен

Една от протестиращите коментира: “Прави впечатление, че неговата концепция, публикувана на страницата на прокуратурата и CV-то му – изключително много се разминават стилово и съдържателно. На изслушването миналата седмица той е заявил, че няма да коментира концепцията си, защото тя вече е качена в публичното пространство, което дава един много лош сигнал към обществото. Въпроси не са били допускани спрямо кандидата, което отново показва, че това не е избор, а е подпечатване на вече взето решение“, цитира БНР.

Протестно мероприятие на сдружение БОЕЦ под наслов: “Посрещаме каскетите”.  “Гешев е позор. Това не е никакво състезание. Това е назначение, за това не гласувайте за Евгени Иванов – кандидатът на Гешев и на Пеевски. Имаме нужда от нов ВСС, от достойни магистрати с позиция, с мнение, а не чугунено мнозинство“, казва протестиращ.