Антиправителствени протести – ден 95

protest-2020-g95-ти ден продължават антиправителствени протести, с  искане за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.  Участниците  в демонстрацията и тази вечер  блокираха движението по булевард “Цар освободител” в района между новата сграда на парламента и  БНБ

От т.н. „Отровно трио“ записаха видеоклип, който споделиха онлайн с призив за присъствие на предстоящото пето Велико Народно въстание, което ще се проведе в 100-я ден от гражданското недоволство – петък, 16 октомври.

Адвокат Николай Хаджигенов подчерта, че “съучастниците” на премиера в правителството вече му се подиграват. Проверяват го дали може да чете и не му дават оригиналното съобщение от „Мудис” (рейтинговата агенция, която в петък повиши кредитния рейтинг на България до “Ваа1” със стабилна перспектива. А премиерът коментира съобщение по време на поредната си обиколка из Родопския край, седнал на един пън заедно с Кирил Ананиев). В оригиналния текст всяка трета дума е „корупция, Борисов, корупция, Борисов”, заяви адвокатът. „Борисов умря, погребахме диктатурата му още преди месеци”, каза още Хаджигенов и посочи, че предстоящото в петък въстание ще е последното в познатия формат.

„Гласът на народа е по-силен от всичко”, отбеляза от своя страна Арман Бабикян и отчете, че за трите месеца на протести беше сменен половината Министерски съвет, раздадоха се милиарди на посоки, а всички световни медии обърнаха поглед към страната ни.

След изказванията от трибуната протестиращите тръгнаха на шествие по бул. „Цар Освободител“ до Орлов мост.