Вие сте тук: Начало » Актуално » Варненци на протест срещу строежите в Морската градина

    Варненци на протест срещу строежите в Морската градина

    protestЖители на Варна протестираха в защита на Морската градина. Демонстрацията, проведена под надслов “Не на багерите в парка! Не на строежите в Морската градина”, е по повод дейности на терен в парка, собственост на лидера на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки, предаде БНР.

    Протестиращите направиха символична жива верига около терена и скандираха “Искаме природа, не искаме бетон!”

    Те уточниха, че според главния архитект на Варна Виктор Бузев става дума не за ново строителство, а за ремонт на вече съществуваща сграда. Липсват и строителни книжа, подписани от общината: “Когато бяхме на среща при господин Бузев, той каза, че това е ремонт. А двете нови сгради? Може ли да се ремонтира нещо несъществуващо!?

    Това не е ремонт, това си е строеж. Да се съборят! Това, че имат някакви извадени документи, прави ли ги законни?”, попита участник в демонстрацията, а друг допълни:

    “Не е редно. Това е парк, не е жилищен квартал. Видяхме какво става и в “Константин и Елена”, вече не е курорт и там вече е жилищен квартал”.

    Пред кореспондента на БНР в морската столица Веселин Марешки отрече твърденията за строеж на нова сграда в Морската градина и заяви, че се извършва ремонт.

    3 коментара

    1. ИВАН ИВАНОВ

     Това е крайно неприемливо всички сгради построени след 1990 година трябва да бъдат съборени тъй като са незаконни това е морската градина на Варна и местността "Салтанат" е част от нея.

     • Строежите са следствие на незаконни действия именно от властта, а не от даден гражданин! Г-н Бузов,
      Докажете твърдението, че в парка е имало жилищна сграда!

    2. Бойко Борисов

     Сиреч няма как да се събори властта от което произлиза ,че всичко си е законно и власт и строителство и така наречената корупция за която се пише и говори, но никой не я е помирисвал даже. Марешки ще си строи или ремонтира каквото и да е там щом властта му е разрешила.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе