Антиправителствени протести -101 ден

proterst02-09Антиправителствени протести продължават  вече 101 ден.  В столицата демонстрантите  отново блокираха движението по бул. “Цар Освободител”.  Те се събират около фонтана пред Президентството. Основните искания остават непроменени –  оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Днес протестът бе подкрепен от Клеър Дейли – ирландски евродепутат. Вчера тя бе в Поморие и не можа да се включи на живо по време на Петото Велико народно въстание,  заради проливния дъжд в столицата.

Тази вечер тя обяви от трибуната на демонстрациите, че е тъжна, защото “управляващите не чуват гласа на протеста и злоупотребяват с властта”. И обеща, че гласът на недоволството ще се чуе, където е било невъзможно досега.

„Вие ще промените вашата държава – вие, обикновените граждани на България. Няма спасители от чужбина – нито аз, нито Европейският съюз, нито Америка или руснаците, вие ще го направите.

Обикалях вашата държава през последните няколко дни, видях много красива страна, която е ужасяващо занемарена. Пътищата имат нужда от ремонт, земеделската земя стои необработена“, каза евродепутатката.

Протестиращите обявиха, че утре от 16:00 ч. до 18:00 ч. блокирано за движение ще бъде „Цариградско шосе“ до входа на София, откъм магистрала „Тракия”. Целта е да може хората да се приберат от пътуване и да успеят да дойдат на протеста. А ако на Цариградско се съберат недоволни, планират да тръгнат от там и да се придвижат пеша до площада в София, където обичайно се провеждат демонстрациите.

От Отровното трио заявиха, че вече няма да има Велики народни въстания, но всеки ден ще има изненади.

След изказванията от трибуната протестиращите тръгнаха на шествие по бул. „Цар Освободител“ до Орлов мост.