Вие сте тук: Начало » Актуално » Шофьорските книжки важат още 7 месеца след изтичане на валидността им

    Шофьорските книжки важат още 7 месеца след изтичане на валидността им

    parlament_deputatiШофьорските книжки, които изтичат до януари месец догодина, ще бъдат валидни още 7 месеца след крайната им дата. Личните карти, международните паспорти и документите за пребиваване на чужди граждани се удължават с половин година. Това прие на второ четене парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

    Промените влизат като част от измененията в Закона за извънредното положение. Отново там депутатите записаха, че съдилищата ще решават сами как да действат при усложнена противоепидемична обстановка.

    Без никакъв дебат и с 18 гласа “За” депутатите приеха 6-месечното удължаване на валидността на личните карти и международните паспорти, които изтичат в до края на януари догодина. В променения Закон за извънредното положение вече са включени и документите на чужденците, пребиваващи у нас.

    „Организацията е създадена за цялата страна. За София мога да кажа, че всички районни управления работят сутрин от 7.00 сутринта, точно за да няма струпване на хора и опашки, вечер до 17.30 часа”, обясни директорът на дирекция”‘Български документи за самоличност” Светлана Ценева.

    Шофьорските книжки ще важат още 7 месеца след изтичане на валидността им, записаха депутатите.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе