Промяна в “Зелените коридори”- стават три часа и са следобяд

pensionerОт 14 ноември магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30 и 16.30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Аптеките организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 ч. и 13.30 и 16.30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст. Това означава, че пенсионерите могат да си пазаруват по цял ден. Но в тези зони ще са сами и ще пазаруват по-бързо.

Това нареди министърът на здравеопазването с издадена днес Заповед № РД-01-655/13.11.2020 г. Заповедта влиза в сила от 14 ноември.

„За „зелените коридори” беше проведена дълга дискусия. Идеята е да получим максимален медицински резултат и комфорт за възрастните хора. Имахме разговори с представители на Асоциацията на магазините. Това е най-добрият вариант. Възрастните хора над 65 години могат да ходят в магазина и по друго време, ако имат такава необходимост”, заяви министър Ангелов.Той подчерта, че двата времеви диапазона за аптеките се въвеждат заради различните характеристики на възрастните, тъй като някои стават по-рано, а други ходят на работа.