Вие сте тук: Начало » Актуално » Микробус с 11 пътника аварира в неоттекла се водна площ край Дебелт

    Микробус с 11 пътника аварира в неоттекла се водна площ край Дебелт

    odmvr_BurgasПътническият микробус „Ивеко”, със сливенска регистрация, аварирал тази сутрин в неоттеклата се водна площ край разклона за с. Дебелт, вече е изтеглен на безопасно място в резултат на действията, предприети от местни жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас.

    Установено е, че негов водач е 61 -годишен мъж от с. Факия, общ. Средец, който изпълнявал превозен маршрут по линията Средец – Бургас. В района на кръстовището на Аврамов мост микробусът е спрян от полицейски патрул, като на водача е обяснено, че основния път е затворен и му е указан обходен маршрут. 61- годишния шофьор обаче не съобразил поведението си с полицейските указания и следвайки обичайния си маршрут, аварирал в неоттеклата се вода край разклона за с. Дебелт заедно с превозваните 11 пътника.

    Същите, след като са спасени от местните жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, са извозени до крайната точка с друг транспорт. 61- годишният водач ще бъде санкциониран за нарушаване на ЗМВР / неизпълнение на полицейско разпореждане/ и на Закона за движение по пътищата / преминаване през забранен пътен участък/, съобщават от ОД на МВР-Бургас

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе