Как ще се влиза в България от 1 май

granicaВъв връзка с откриването на туристическия сезон на 1 май , влизането в страната ни  ще става по 3 начина, съобщи на брифинг здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.
На територията на България ще може да се влиза след предоставяне на:
– ваксинационен сертификат със завършен ваксинационен курс;
– отрицателен ПСР тест или антигенен тест. Видовете антигенни тестове, отговарящи на условията, ще бъдат качени на сайта на Министерството на здравеопазването.
– документ за преболедуване на заболяването, не повече от 6 месеца от датата на влизане в страната.
“Опитваме се да направим така, че мерките да са адекватни с приетите в другите държави в ЕС. Преболедуването на коронавирус ще се доказва не с документ от болница, а с положителен резултат от PCR или бърз тест. Периодът, в който може да се използва този резултат, е 14 дни след положителен резултат до 6 месеца”, поясни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

1 коментар

  1. 1. Няма данни, информация и доказателства, които да потвърждават целта на дадена ваксина! А, именно да не разспространява!
    Твърдението на фармацевтични корпорации, и на Регулатори, които са "зависими", а не научно доказано такова е основано единствено на безопасността от употребата на дадена ваксина! Твърдението за ефикасност е внушение, а не научно доказан факт! Или, просто казано … Няма нито едно доказателство, че ваксиниран не може да разспространява!
    2. Резултата от даден тест не е основание за диагноза! Или, дори и да има отрицателен pcr и антигенен, или положителен за антитела, то документите не спират разспространението.
    – Здравното Министерство да бъде така добро, и да публикува "документ за преболедуване"!