Акция срещу търговията с дрога около училищата в Бургаско

odmvr_BurgasВ резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани шестима мъже и една 30 -годишна бургазлийка. Образувани са четири бързи производства и две преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас. Неутрализирани са две оранжерии за отглеждане на канабисови растения.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на:

– двама криминално проявени и осъждани бургазлии / на 21 и 29 години/, в обитавания от които апартамент, разположен в бл. 81 в ж.к. «Лазур», са намерени и иззети четири пликчета с бяло прахообразно вещество на буци / кокаин/. Бургазлиите са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

– 30 -годишен криминално проявен бургазлия, в чието жилище, разположено на ул. «Средна гора», са намерени и иззети : два плика и топче със суха зелена тревна маса / марихуана с общо тегло 20 гр./ и пликче с жълто кристалообразно вещество / метамфетамин/. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

– 30 -годишен бургазлия, в чийто апартамент, разположен в комплекс «Перла» в кв. «Зорница», са намерени и иззети : суха зелена листна маса / марихуана/ с тегло 30 грама и бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/ с тегло 10 грама. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа с полицейска заповед за задържане. По случая е образувано бързо производство.