Силни аплодисменти получиха медиците на Спешна помощ от децата на Поморие

pozdrПесни, стихчета, пожелания и силни аплодисменти получиха медиците от Спешна помощ, по повод Световния ден на спешната медицинска помощ – 27 май. Поздравите към тях поднесоха децата от детските градини „Детелина“ и „Веселушко“ в Поморие.

Празникът, организиран от Община Поморие, бе уважен от директора на Центъра за спешна помощ в Бургас д-р Асен Кърджиев и представители на филиала в гр. Поморие.

pozdravЧрез игра, под формата на викторина, децата впечатлиха гостите с отличните си знания за лекарската професия, за спешния телефон – 112, за отношението и уважението, с които трябва да се отнасяме към всички лекари.

„Благодаря на Община Поморие за изненадите и подаръците, на децата – за песните и стихотворенията, но най-вече за вниманието и уважението към медиците от спешната помощ“, сподели д-р Кърджиев.

pozdraДиректорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Антон Лалев прочете от името на кмета Иван Алексиев поздравителен адрес за денонощния труд на медиците, в който пише: „Здравето е това, което най-ревностно пазим, а помощта в най-трудните и непредвидими моменти е безценен дар, не само за пациентите, но и за техните семейства. Вярвайте в себе си така както ние вярваме във Вас. Бъдете все така всеотдайни и човеколюбиви, за да продължавате да дарявате живот и надежда.“

Преди нетърпеливите деца отблизо да разгледат линейката, голям балон с надпис „Спешна помощ, най-сърдечно много Ви благодарим“ полетя в небето, под бурните аплодисменти на всички присъстващи.