Места за паркиране в Поморие за Лято 2021

parkingПрез настоящия туристически сезон Лято 2021 са определени следните паркинги, които могат да се ползват от жителите и гостите на гр. Поморие, за паркиране на личните си МПС – та, без допълнително заплащане:

  • Паркинг Интерхотел „Поморие”
  • Паркинг хотел „Парадайс”
  • Паркинг „Ново казино”
  • Паркинг „Нови кални бани”
  • Паркинг хотел „Токалиев”
  • Паркинг ул. „Н. Й. Вапцаров” (бивша ул. „Железничарска”)
  • Паркинг на кръстовище на ул. „Солна” и ул. „Сливница”
  • Паркинг на кръстовището на ул. „Проф. П. Стоянов“ и ул. „Солна“

Определени са следните паркинги, които да се стопанисват от Община Поморие и използват от жителите и гостите на гр. Поморие срещу заплащане:

  • Паркинг „Нео Анхиало” – пред сградата на Община Поморие
  • Паркинг „Рибарско пристанище”-Поморие

Туристическите автобуси влизащи в гр. Поморие, с цел превозване на туристи почиващи в частни квартири и хотели имат право на престой максимум 30 минути при пристигане – за слизане на пътниците и 30 минути при заминаване – за качване на пътниците, на обозначените места:

  • I – 9 (вход Бургас) – ул. „Княз Борис I” – до кръстовището с ул. „Манастирска” на паркинга по ул. „Н. Й. Вапцаров” – 2 броя автобусни места
  • I – 9 (вход Бургас) – ул. „Княз Борис I” – ул. „Солна” – паркинга пред Община Поморие – 2 броя автобусни места. 

Туристическите автобуси влизащи в гр. Поморие, с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания имат право на престой максимум 10 минути при пристигане – за слизане на пътниците и 10 минути при заминаване – за качване на пътниците, на обозначените места:

  • I – 9 (вход Бургас) – ул. „Княз Борис I” – до кръстовището с ул. „Манастирска” на паркинга по ул. „Н. Й. Вапцаров” – 2бр. автобусни места
  • I – 9 (вход Бургас) – ул. „Княз Борис I” – ул. „Солна” – паркинга пред Община Поморие – 2 бр. автобусни места.

Престоят да се извършва при спазване на изискванията на Закона за движение по пътищата.

След слизането на пътниците, автобусите се насочват за престой на паркинга пред Община Поморие, с адрес гр. Поморие, ул. „Цар Петър“.

Забранява се спирането и/или престой на автобуси, изпълняващи случайни превози на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт, както и извън определените за това места, гласи  заповед на кмета на община Поморие  № 16-871 от 14.06.2021 г.

От 15 юни 2021 г. започва работата и на репатриращия автомобил тип „паяк” на територията на гр. Поморие. „Паякът” ще премества принудително автомобили, чиито водачи са нарушили Закона за движение по пътищата. Репатрираните превозни средства ще бъдат извозвани на Паркинг „Нео Анхиало“ – пред сградата на Община Поморие. За всеки час от престоя там собствениците ще заплащат по 2 лева, а за освобождаване – 48 лв. Телефон за връзка с „паяка”: 0879 388 288.

Според друга заповед № 16-870 / 14.06.2021 г.,  в периода от 21.06.2021г. до 15.09.2021 г. ( включително), за часовете от 18.00 часа до 22.00 часа в гр. Поморие, по ул. „Княз Борис І” в участъка й от площад „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Велико Търново”, се въвежда временна забрана за движение на ППС и МПС.

Забраната не важи за гражданите на гр. Поморие с постоянен / настоящ адрес в посочения участък от ул. „Княз Борис І”.

3 Отзиви

  1. Незаконният паяк с какво работно време ще е?Нито тук,нито в сайта на общината се споменава.Пак ще се налапат некои другари с пари а други ще лапат мухи.

  2. Община Поморие,
    Безплатните паркинги не могат да Решат проблемите с паркирането! Те могат, и създават предпоставки за проблеми за всички участници в движението!
    Освен това …
    В практиката си ВАС приема, „че принудителната административна мярка – преместване на превозното средство без знанието на собственика, е изключително сериозно въздействие върху гарантираното от Конституцията неприкосновено право на частна собственост и тълкуването на нормата не може да бъде разширително, а само stricto juris.“. Именно поради прякото въздействие, което тази мярка има по отношение на неприкосновеността на личната собственост, законодателя е предвидил изрично и изчерпателно случаите, при които е допустимо принудително преместване на паркирано ППС без знанието на неговия собственик и това са:
    1/ когато превозното средство е паркирано в нарушение на правилата за движение на места, обозначени с неподвижен пътен знак, предупреждаващ за принудително преместване на паркирано превозно средство;
    2/ когато превозното средство е паркирано по начин, който създава опасност за другите участници в движението;
    3/ когато паркираното средство прави невъзможно преминаването на другите участници в движението.

    Самият факт, че автомобилът ви е паркиран в нарушение на правилата за паркиране не е достатъчно основание за принудително премества на автомобила. Освен нарушение на правилата за паркиране следва да е налице и поне една от трите посочени по-горе хипотези. Паркирането пред гараж също само по себе си не е основание за принудително преместване на автомобил.
    Докато Община Поморие не реализира записаното в самия ЗДП, то всяко нейно действие е незаконно!
    Няма да бъде осъден Кмета, или Съветниците, а гражданите!

  3. Бойко Борашков

    КАТ ,общинска полиция,полиция,община.контролни органи и прочие никой от горе споменатите не прави нищо срещу нарушенията да се слагат на пътното платно туби, контейнери за боклук ,конусчета,саксии.столове и всякакви боклуци и да се създават предпоставка за катастрофи и всякакви други обстоятелства свързани с движението на автомобили по пътя.Кой кой ще направи нещо по въпроса или просто всеки ще си прави каквото си иска и ще си мисли че мястото пред тях му е бащиния.