50 ММА-бойци, начело със Стъки, нахлуха в Министерството на спорта

stykiСъстезатели по смесени бойни изкуства, известни като ММА, начело с председателя си Станислав Недков- Стъкиса нахлули изненадващо в Министерството на спорта, съобщават от ведомството.

Шефът на федерацията по ММА е поискал да се срещне с министъра на спорта. Такава среща не е била уговорена предварително , което е и причината охраната да подаде сигнал до 112.

До среща между протестиращите и министъра все пак се е стигнало.

Председателят на федерация Станислав Недков е поискал от служебния министър Андрей Кузманов да се извини за изказванията на говорителя на кабинета Антон Кутев, че Недков е взел 1 милион лева.

От разговора стана ясно, че Кузманов няма как да се извини за нещо, което самият той не е казал. По думите му в годините ММА федерацията е взела общо около 1 милион лева. Според Станислав Недков федерацията е взела в пъти по-малко от други федерации, но те са по план, за развитие на спорта, цитира Кросс.

Причината за недоволството е скандала от последните дни. Говорителят на кабинета Антон Кутев изнесе информация за неправомерно похарчени пари от Министерството на спорта. Според него федерацията на Станислав Недков е взела сума над 1 млн., а според Недков става дума за 5 пъти по-малка сума.

Протестиращите вече са си тръгнали от министерството.