ПТП през изминалото денонощие в Бургаско

odmvr_BurgasЗа пътните инциденти през изминалото денонощие в Бургаско съобщават от пресцентъра на ОД на МВР:

На 29.07.т.г. около 07.14 ч. на кръстовището на бургаските улици «Фердинандова» и «Св. Патриарх Евтимий», 62 -годишен велосипедист от Бургас блъска пресичащата пътното платно 64 годишна пешеходка от Бургас, която с фрактура на тазобедрената става и китката, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

 

На 29.07.т.г. около 09.20 ч. на пътя Бургас – Созопол, км. 14.2 преди Черноморец, товарен автомобил «Дачия Докер», със софийска регистрация, управляван от 43- годишен мъж от с. Полски извор, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, застига и блъска авариралия пред него лек автомобил «Рено Трафик», с пловдивска регистрация, управляван от 38 годишен пловдивчанин / отбит плътно в вдясно и обозначен надлежно/. От ПТП пострадал водачът на т.а. «Дачия Докер», който получил натъртване в областта на гърдите, но е без опасност за живота.

 

На 29.07.т.г. около 14.16 ч. на бургаската улица «Стефан Стамболов» / до БСУ/, 37- годишният водач на автобус «Урбино Соларис», с бургаска регистрация собственост на Община Бургас, намалява рязко скоростта си на движение, в резултат на което на пода в автобуса пада 87 годишна пътничка от Бургас, която с контузия на главата, е прегледана и освободена за домашно лечение.

На 29.07.т.г. около 16.56 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 353+800 в посока Бургас, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно съоръжение /предпазна мрежа и циментови колове/, л.а. «Волво С 80», с пазарджишка регистрация, управлван от 34 -годишен бургазлия, който с контузия на дясната ръка, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение. От ПТП са нанесени значителни материални щети по 4 м. преградна метална мрежа и 10 бетонни колчета.