Вие сте тук: Начало » Актуално » Отново протест в Айтос блокира пътя

    Отново протест в Айтос блокира пътя

    protest-jertviС искане за извеждане на тежкия трафик от Айтос над 300 жители на града отново излязоха на протест на мястото, където при катастрофа с камион баща и двете му деца загубиха живота си, а други двама души бяха ранени. Близо 20 минути по обед движението по пътя Айтос-Руен -Провадия бе затруднено, но до образуване на колони от автомобили не се стигна.

    Протестът премина със скандирания “ТИР-овете вън!, “Стига жертви!” и масово пресичане на пешеходна пътека, тъй като недоволните нямаха разрешение за блокиране на пътя. Начело бе Хамди Джалил, брат на загиналия Нури: “Незабавно да вземат мерки! Най-неотложно е да се направи страничен път, за да няма други жертви.”

    Паметта на загиналите бе почетена с минута мълчание. Още от гласа на протеста:

    “Искаме справедливост! Шофьорът на ТИР-а да си заслужи наказанието чрез затвор.”

    “Стига с тези камиони, които се обръщат на детски площадки. Поне камери да има, легнали полицаи и някакво ограничение.”

    “Трябва да се намери алтернатива с обходен път.”

    Блокираният заради протеста шофьор на камион Мирослав Григоров заяви:

    “Подкрепям ги, да, но не трябва да стачкуват тук, а пред АПИ. Сега ще стане голямо задръстване. Опасен е пътят, трябва да има околовръстно.”

    До задръстване не се стигна, тъй като трафикът в обедните часове бе слаб.

    Подписка с искане за обход и извеждане на трафика от Айтос е подкрепена от 600 души. Тя ще продължи и следващите дни, след това ще бъде внесена в АПИ. Отново ще има протест, заканиха се местните хора. Действията им бяха охранявани от полиция. До напрежение, както във вчерашния ден, не се стигна, предаде БНР.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе