Великобритания премахва ваксинационните паспорти и маските на обществени места

Великобритания премахва ваксинационните паспорти, задължителните маски на обществени места и препоръката за работа от къщи. Това съобщи премиерът Борис Джонсън, говорейки в Камарата на общините на британския парламент. По думите му стана ясно, че е много вероятно в страната да не бъде продължен режима на самоизолация заради COVID-19 след 25 март.

“От следващата седмица въведените по-рано мерки ще престанат да се прилагат”, заяви британският правителствен ръководител, като добави, че властите премахват задължителното изискване за показване на електронен сертификат за пълна ваксинация при посещение на определени обществени събития и нощни клубове, както и препоръката към работодателите да изпращат служителите си в работа от разстояние.

„Освен това правителството вече няма да изисква задължително носене на маски в затворени помещения и в обществения транспорт“, отбеляза Джонсън, цитира Кросс.

1 коментар

  1. Най-гузната съвест първа се обади! Останалите мълчат в очакване. Тази тяхна надежда ще доведе до икономически последствия за съответните Държави.
    Помнете, Великобритания е една, да не кажа последната Империя, и като такава не може да си позволи да пада в ръцете на глобални олигарси!
    Интересно защо “вярваме”, че само в Нашите предели си имаме “зли” олигарси, а “другаде” си “развъждат” “чисти” души, които милеели за “Нашето” здраве?!
    Спрете ли да разсъждавате, да мислите, да чувствате, да усещате се превръщате в това, което искат от Вас!
    Преди време ги наричаха роби…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *