При спецоперация в Бургас задържаха двама с боен арсенал и много дрога

Полицията в Бургас разби голяма ферма за производство на наркотици. Арестуваните са двама: Никола Батилов, на 24 години и Щерион Джамбазов – на 48. В къща в курортно селище „Елените“ полицаите открили 413 саксии за отглеждане на канабис, а в автомобил – 23 килограма суха листна маса, готова за продажба и впечатляващ арсенал. Това стана ясно на съвместен брифинг днес на директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и окръжния прокурор Георги Чинев. Специализираната полицейска операция е съвместно осъществена между Отдел „Криминална полиция“, в частност сектор „Наркотици“ и сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР-Бургас.

Директорът на полицията отказа да коментира дали дрогата е била подготвяна за продажба в Турция, но уточни, че през последните години има голяма разлика в нейната цена у нас и в южната ни съседка, тоест там е значително по-скъпа. Калоянов не се ангажира и с мнение дали двамата са подготвяли нападение срещу някого с открития в колата арсенал.

Прокурор Георги Чинев от своя страна уточни, че Окръжен съд е постановил мярка „Задържане под стража“ за двамата мъж. Обвиненията са за държане с цел разпространение в съучастие на високорискови наркотични вещества и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Предвидените от НК санкции са съответно от 3 до 12 години по първото обвинение и от 3 до 10 години – по второто.Двамата задържани към момента са неосъждани. Саксиите са намерени в къща в курортно селище „Елените“, а оръжията – в автомобил, по време на специализираната полицейска операция.