Актрисата от бургаския театър Димитрина Тенева е номинирана за „Златен Кукерикон“

d-tenevaАктрисата от бургаския ДТ „Адриана Будевска“ Димитрина Тенева е номинирана за театралната награда „Златен Кукерикон“. Номинацията е за ролята й в „Животът е вкусен“ от Дейвид Линдзи-Абер под режисурата на Борислав Чакринов, съобщи БНР-Бургас.

„Емоциите ми са насочени не към моята номинация, а към номинацията на Мария Бакалова и бургазилята д-р Иванов за късометражния филм, предложени за „Оскар“. Това е пробив от световен мащаб! Иначе разбира се, че ми е приятно, че са забелязали тази роля.“

„Животът е вкусен“ е за самотата на възрастните хора, но в постановката на Чакринов ситуациите минават през ирония и смях. Именно това носи успеха на спектакъла, смята Димитрина Тенева.

Нейни партньори на сцената са Антоанета Кръстникова, Стоян Памуков, Невена Цанева и др. Следващото представление в програмата на театъра е на 31 март.

Церемонията „Златен кукерикон“ е на 7 април. В категорията за женска роля са още Анна Петрова за постановката „Лъжата“ от Иван Митев по Михаил Леонтиев, реж. Гълъб Бочуков, Театрално-музикален център – Кърджали и Петя Венелинова за ролята й в постановката „Суматоха“ от Йордан Радичков, реж. Николай Урумов, ДТ „С. Огнянов“ – Русе. Театралните награди за хумор и сатира са инициатива на Сатиричния театър.

Петата церемония е планирана за 7 април. Наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев ще получи професор Пламен Марков.