Антиправителствени протести – ден 50

protest-antipravitelstvenНа 50-тия ден от началото на протестите в столицата остават блокирани  трите възлови кръстовища – на площад “Независимост”, при Софийския университет и Орлов мост.

На палатковия лагер при площад “Независимост” е поставена бяла дъска, върху която с маркер се отброява всеки ден от протестите. На нея днес е изписано – “Ден 50-ти”.

По повод започналата нова акция за внезапна окупация на важна ключова институция,  тази сутрин в София бе блокиран централният вход на Съдебната палата.

Освен в София антиправителствени протести се провеждат и в други  градове на страната.

В Русе протестират всеки ден, под различни форми, най-вече като шествия, събират и подписка с искане  за оставките.

В Пловдив на площад “Съединение” протестите също продължават. Има шествие, като предварително  в Общината бе изготвен график за поетапно ограничаване на движението по неговия маршрут.

Ново протестно автошествие има и в Стара Загора. То започна в 18:30 часа и стигна до летището, откъдето инициаторите, с чувство за хумор, обещават да “изстрелят в космоса записите на Бойко Борисов, за да ги увековечат”.

В Созопол шествие блокира улиците на града. Това е четвъртият протест под надслов „Да защитим демокрацията“ .В разгара на летния сезон е, затова освен местните и  летовниците също се включиха в шествието от стария до новия град на Созопол.

Протестиращите от всички градове са обединени  от две основни искания, а именно- оставки на правителството и главния прокурор.