Антиправителствени протести – ден 81

protest81-ият  ден на антиправителствени протести стартира с митинг-концерт под наслов „Бъдеще за България – бъдеще за младите”. Той започна в 16.00 ч. на Орлов мост  в столицата. Целта на организаторите е на едно място и в един ден да се  покажат мащабът и готовността хората да отстояват демократичните ценности и европейското бъдеще на България.

Ето какво казват за проявата двамата организатори:

Виктор Иванов: “Позитивното говорене не изключва това човек да бъде яростен, защото ние имаме една ярост, която може да бъде и позитивна ярост, на нас ни изби именно в едно такова констативно събитие. Позитивизмът от гледна точка на това, че ние искаме да говорим за общодемократичните ценности…“, „събитие за  хора от всички възрасти, за всички българи, които по някакъв начин разбират и разпознават необходимостта от промяната от едно ново начало”.

Анастас Гогов: “Митинг-концертът да събере наистина всички млади хора, да ги ангажира заедно с техните приятели, родители, да бъдем примера, който в крайна сметка всички говорим за това в какво общество искаме да живеем”.

В митинг-концерта участват групите “Контрол”, “Уикеда”, “Сленг” и други музиканти, актьори, общественици, а посланията от трибуната са за плурализъм, свобода, солидарност, по-голямо гражданско общество и по-висока активност.

„Не искаме да водим диалог с управляващите“, подчерта Арман Бабикян и допълни:„Протестът продължава всеки ден, включително в други градове в страната и в Европа, протестът няма да спре…Очаквайте и следващото Велико народно въстание, нямаме намерение да се откажем…Не живеем във феодална България и не желаем да живеем във феодална България с един монарх, който се разхожда с джипка”.