Анулирани полети по линията между София и Тел Авив на 19 и 22 октомври

Заради повишаването на напрежението в района на Близкия изток и развитието на военния конфликт на територията на Израел авиокомпанията “България Еър” информира, че е принудена да анулира полети FB 571/2 по линията между София и Тел Авив на 19 и 22 октомври 2023 г.

Полетите са били планирани по редовната линия на авиокомпанията. За 19 октомври е било предвидено излитане от София в 18:00 ч., с връщане от Тел Авив в 21:20 ч., а в неделя – излитане от България в 23:30 ч. на 22 октомври и обратен полет в 04:50 ч. на 23 октомври. Полетите се отменят заради извънредни обстоятелства, свързани с повишения риск за самолетите в района над зоната на въоръжения конфликт.

​Националният превозвач предоставя на пътниците възможност за безплатна замяна на билетите от и до Тел Авив в рамките на една година, въпреки че полетите са отменени поради фактори извън контрола на авиокомпанията.

“България Еър” съветва за актуална информация да се следят официалният сайт на авиокомпанията и профилите ѝ в социалните мрежи.